Ouderenzorg problemen moeten stoppen

Ouderenzorg problemen zijn volop in het nieuws.

Ouderenzorg problemen moeten stoppen

Daarom neemt Joost Nauta deze problemen onder de loep in het Dagblad van het Noorden. Hij pleit voor een nieuw zorgmodel waarbij er meer balans komt tussen wat verpleegkundigen vinden wat nodig is en de invloed van zorgverzekeraars op de zorg die nodig is. Zo lang mogelijk thuis wonen

Het huidige overheidsbeleid is er in Nederland op gericht om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, waarbij meer gebruik wordt gemaakt van het netwerk van familie en vrienden voor informele hulp. Als ouderen dan echt niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, dan is er altijd nog het verpleeghuis waar zij naartoe kunnen. De onlangs opgekomen discussie over ‘voltooid leven’ en het zelf mogen kiezen of je uit het leven wilt stappen heeft hier volgens Joost Nauta alles mee te maken. Voltooid leven of toch niet?

Ouderen hebben vaak het idee dat zij een last zijn geworden voor hun omgeving en denken hierdoor sneller aan het beëindigen van hun leven. Maar is dat dan een voltooid leven? Of zijn ouderen ongelukkig met de laatste fase waarin zij zitten en wordt dit gevoel versterkt door de zorg die zij in deze fase krijgen? Gelukkig zijn mensen die ook echt deze stap zetten een uitzondering, maar is dit een trend die wellicht nog moet komen?

Geplaatst op maandag 7 november 2016.

Over Mantelzorgmakelaar Brabant

Dit bericht is geschreven door Mantelzorgmakelaar Brabant. Het bedrijf valt onder zorg en welzijn uit Etten-leur. Trefwoorden van Mantelzorgmakelaar Brabant uit Etten-Leur : zorg voor mantelzorgers, ondersteuning mantelzorg, mantelzorgmakelaar, begeleiding mantelzorg, onafhankelijke mantelzorgmakelaar, mantelzorg makelaar, zorgprofessionals,.

Lees meer over Mantelzorgmakelaar Brabant.